Görög pita vegetáriánusoknak - Hús nélkül is isteni

Egy igazi görög pitának lehetetlenség ellenállni, ennek a hús nélküli verziónak pedig még a vegetáriánusok sem tudnak majd nemet mondani. Mutatjuk, hogyan kell elkészíteni!

Hozzávalók

  • fél lilahagyma
  • 1 kis uborka
  • 125 g koktélparadicsom
  • 100 g fetasajt
  • 4 pita
  • maroknyi spenót
  • fél citrom
  • csipet oregánó
  • csipet só
  • 1 ek olívaolaj
  • ​1 ek balzsamecet

Elkészítés

Vágjuk apróra az uborkát, a paradicsomot, a hagymát és a sajtot, majd tegyük bele egy tálba. Szórjuk rá a spenótot, ezt követően pedig készítsük el az öntetet: egy edénybe facsarjuk ki a citrom levét, öntsük rá az olívaolajat, az ecetet, hintsük meg oregánóval, sóval és borssal. Locsoljuk meg vele a salátát, majd ezzel töltsük meg a pitákat. Ha esetleg még laktatóbb finomságra vágyunk, a saláta mellett hummuszt is tehetünk bele.

Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!

Fotó: greenhorngourmet.wordpress.com

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!