Villámgyors, egészséges és laktató: Gombás rakott brokkoli
Egy könnyed nyári ebéd, amivel mindenki jól lakik.
Gombás rakott brokkoli
Hozzávalók:
- 50 dkg brokkoli
- 50 dkg sertés darált hús
- 30 dkg gomba
- 15 dkg trappista sajt
- 5 dl tejföl
- 2 db tojás
- 1 fej vöröshagyma
- 1 dl tej
- margarin
- olaj
- só, bors
Elkészítés:
A brokkolit rózsáira szedjük, körülbelül három centiméteres darabokra vágjuk, majd egy edényben félig megpároljuk. A gombát felszeleteljük, ízlés szerint sóval, borssal fűszerezzük, és kevés olajon 1-2 percig pirítjuk. A hagymát felkockázzuk, serpenyőben megfonnyasztjuk, rádobjuk a darált húst, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és félkészre főzzük. Egy tálban összekeverjük a tejfölt, a tejet, a tojásokat és a reszelt sajt felét, majd egy hőálló tálat margarinnal kikenünk és vékonyan megszórjuk zsemlemorzsával. Az előkészített hozzávalókat egyenletesen elosztjuk a tálban: először a hús harmadát, aztán a brokkoli, majd a gomba harmadát. Végül ráöntjük a tejfölös-sajtos-tojásos keveréket, és megszórjuk a tetejét a maradék reszelt sajttal. 180 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt készre sütjük.