Villámgyors, egészséges és laktató: Gombás rakott brokkoli

Egy könnyed nyári ebéd, amivel mindenki jól lakik.

Gombás rakott brokkoli

Hozzávalók:

  • 50 dkg brokkoli
  • 50 dkg sertés darált hús
  • 30 dkg gomba
  • 15 dkg trappista sajt
  • 5 dl tejföl
  • 2 db tojás
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 dl tej
  • margarin
  • olaj
  • só, bors

Elkészítés:

A brokkolit rózsáira szedjük, körülbelül három centiméteres darabokra vágjuk, majd egy edényben félig megpároljuk. A gombát felszeleteljük, ízlés szerint sóval, borssal fűszerezzük, és kevés olajon 1-2 percig pirítjuk. A hagymát felkockázzuk, serpenyőben megfonnyasztjuk, rádobjuk a darált húst, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és félkészre főzzük. Egy tálban összekeverjük a tejfölt, a tejet, a tojásokat és a reszelt sajt felét, majd egy hőálló tálat margarinnal kikenünk és vékonyan megszórjuk zsemlemorzsával. Az előkészített hozzávalókat egyenletesen elosztjuk a tálban: először a hús harmadát, aztán a brokkoli, majd a gomba harmadát. Végül ráöntjük a tejfölös-sajtos-tojásos keveréket, és megszórjuk a tetejét a maradék reszelt sajttal. 180 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt készre sütjük.

További két brokkolis receptért lapozz!

Fotó: 123rf

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!