Hűsítő sütire vágysz és van egy órád? Süsd meg ezt a joghurtos-málnás kockát!

Egy frissítő nyári desszert, amit nem nagy ördöngösség elkészíteni.

Joghurtos-málnás kocka

Hozzávalók:

A piskótához:

  • 8 dkg liszt
  • 8 dkg cukor
  • 4 db tojás
  • 1 tk sütőpor

A krémhez:

  • 30 dkg málna
  • 3 kis doboz natúr joghurt
  • 2 dl tejszín
  • 2 kis csomag zselatin
  • 1 ek citromlé
  • cukor

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk: a sárgájához hozzáadjuk a lisztet, a cukor és a sütőport, a fehérjét pedig kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a masszába. Ezt egy kisebb, sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben megsütjük. A málnát a citromlével összeturmixoljuk, a joghurtokat összeöntjük és ízlés szerint cukorral édesítjük. A tejszínt kemény habbá verjük, majd óvatosan belekeverjük a málnás joghurtot. A zselatint kevés vízben megmelegítjük, de nem forraljuk. Egy keveset elveszünk a krémből, kikeverjük a zselatinnal, majd visszaöntjük az egészet a málnás habhoz. A tepsit, amiben a piskótát sütöttük, folpackkal kibéleljük, majd beleöntjük a krémet és rátesszük a piskótát. Hűtőbe rakjuk, hogy megdermedjen, végül kiborítjuk egy tálcára. Kockákra vágva, tejszínhabbal tálaljuk.

További két joghurtos édességért lapozz!

Fotó: 123rf

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!