Ha elkezded enni, nincs megállás: Zsírral gyúrt, tökmaggal szórt pogácsa
Egy sós finomság, amiből bármennyit meg tudnánk enni!
Tökmaggal szórt pogácsa
Hozzávalók:
- 75 dkg liszt
- 25 dkg sertészsír
- 10 dkg reszelt sajt
- 8 dkg tökmag
- 4 csipet cukor
- 4 db tojás
- 3 dkg élesztő
- 2 dl tej
- tejföl (a gyúráshoz)
- só
Elkészítés:
A tejet a cukorral meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt, és felfuttatjuk. Három tojást két nagykanál tejföllel összekeverünk, a lisztet átszitáljuk, majd a zsírral és a sóval összemorzsoljuk. Hozzáadjuk a tojásos tejfölt, és egy nagy gombócot formálunk belőle. A tésztát hagyjuk pihenni. Nyújtás után kiszaggatjuk, megkenjük tojással, és gazdagon megszórjuk tökmaggal és reszelt sajttal. Kelesztés után 190 fokos sütőben aranybarnára sütjük.