Ha elkezded enni, nincs megállás: Zsírral gyúrt, tökmaggal szórt pogácsa

Egy sós finomság, amiből bármennyit meg tudnánk enni!

Tökmaggal szórt pogácsa

Hozzávalók:

  • 75 dkg liszt
  • 25 dkg sertészsír
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 8 dkg tökmag
  • 4 csipet cukor
  • 4 db tojás
  • 3 dkg élesztő
  • 2 dl tej
  • tejföl (a gyúráshoz)

Elkészítés:

A tejet a cukorral meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt, és felfuttatjuk. Három tojást két nagykanál tejföllel összekeverünk, a lisztet átszitáljuk, majd a zsírral és a sóval összemorzsoljuk. Hozzáadjuk a tojásos tejfölt, és egy nagy gombócot formálunk belőle. A tésztát hagyjuk pihenni. Nyújtás után kiszaggatjuk, megkenjük tojással, és gazdagon megszórjuk tökmaggal és reszelt sajttal. Kelesztés után 190 fokos sütőben aranybarnára sütjük.

További két pogácsa receptjéért lapozz!

Fotó: 123rf

Oldalak

  • 1
  • 2