Egy gyors magyaros ebédre? Isteni palócleves, ami után biztos nem maradsz éhes!
Megunhatatlan, kiadós recept, ami visszahozza gyerekkorunk ízeit.
Palócleves
Hozzávalók:
- 40 dkg sertéshús
- 30 dkg zöldbab
- 2 db burgonya
- 2 dl tejföl
- 1 db paprika
- 1 db paradicsom
- 1 fej hagyma
- olaj
- pirospaprika
- só, bors
Elkészítés:
Kevés zsiradékon megdinszteljük a kockára vágott hagymát, amit a tűzről lehúzva megszórunk egy kis pirospaprikával. Ezután mehet bele az előre elkészített, félig megfőtt, nagyobb kockákra vágott hús. Ízlés szerint sóval, borssal fűszerezzük, majd felöntjük a hús levével és annyi vízzel, hogy jól ellepje. Beletesszük a négyfelé vágott paprikát és paradicsomot, valamint a zöldbabot és a felkockázott krumplit. Az egészet készre főzzük, a főzés vége felé pedig a tejfölt egy kis lével simára keverjük, és a leveshez adva forralunk egyet rajta.