Egy gyors magyaros ebédre? Isteni palócleves, ami után biztos nem maradsz éhes!

Megunhatatlan, kiadós recept, ami visszahozza gyerekkorunk ízeit.

Palócleves

Hozzávalók:

  • 40 dkg sertéshús
  • 30 dkg zöldbab
  • 2 db burgonya
  • 2 dl tejföl
  • 1 db paprika
  • 1 db paradicsom
  • 1 fej hagyma
  • olaj
  • pirospaprika
  • só, bors

Elkészítés:

Kevés zsiradékon megdinszteljük a kockára vágott hagymát, amit a tűzről lehúzva megszórunk egy kis pirospaprikával. Ezután mehet bele az előre elkészített, félig megfőtt, nagyobb kockákra vágott hús. Ízlés szerint sóval, borssal fűszerezzük, majd felöntjük a hús levével és annyi vízzel, hogy jól ellepje. Beletesszük a négyfelé vágott paprikát és paradicsomot, valamint a zöldbabot és a felkockázott krumplit. Az egészet készre főzzük, a főzés vége felé pedig a tejfölt egy kis lével simára keverjük, és a leveshez adva forralunk egyet rajta.

További két laktató, magyaros receptért lapozz!

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!