Ezentúl te is csak így készíted majd: Sült csirkemell mézes bundában
Egy finom ebéd, esetleg vacsora a pikánsabb ízek kedvelőinek.
Sült csirkemell mézes bundában
Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemellfilé
- 1 zacskó rizs
- 1 kukoricakonzerv
A bundához:
- 15 dkg liszt
- 2 ek olaj
- 1,5 dl víz
- 1 db tojás
- 1 kk sütőpor
- 1 kk só
A páchoz:
- 2 ek fehérbor
- 1 kk só
- 1 kk bors
- 1 kk cukor
- 1 ek olaj
- 1 kk majoránna
- 1 kk sült csirkés fűszersó
A mártáshoz:
- 6 ek cukor
- 5 ek méz
- 3 ek ketchup
- 1 kk csípős paprikakrém
Elkészítés:
A csirkemellet csíkokra vágjuk. A pác hozzávalóit addig kevergetjük, míg fel nem olvad benne a cukor. Ezután beleforgatjuk a csirkét a pácba, letakarjuk, majd fél órára hűtőbe tesszük. A bundához a tojást felverjük az olajjal, összekeverjük a liszttel, a sütőporral és a sóval, majd hozzáadunk annyi vizet, hogy sűrű, palacsintatészta állaga legyen. A mártás hozzávalóit simára keverjük. A bepácolt húsdarabokat megforgatjuk a bundában, majd bő olajban aranybarnára sütjük. A mézes mártást serpenyőben felforrósítjuk, majd beleforgatjuk a húst. Köretként kukoricás rizst tálalunk a csirkemell mellé.