Egy vendégváró fogás, amire nem lehet nemet mondani: Vörösboros lazacfilé

Fejedelmi lakoma vasárnapra.

Vörösboros lazac

Video Kulisszatitkok Solti Ádámtól: Őszintén beszélt a munkáról és a magánéletről

Hozzávalók:

  • 6 filézett lazac
  • 4 db paradicsom
  • 3 ek olaj
  • 2 dl vörösbor
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 ek zsemlemorzsa
  • 1 ek petrezselyem
  • 1 kk bazsalikom
  • só, bors

Elkészítés:

A paradicsomot karikákra vágjuk, majd a kiolajozott tepsibe tesszük. A lazacokat megpucoljuk, megtisztítjuk, ízlés szerint sóval, borssal fűszerezzük, a paradicsomok tetejére fektetjük, és meglocsoljuk a vörösborral. A fokhagymát apróra vágjuk, az olajat, a zsemlemorzsát, a petrezselymet, valamint a bazsalikomot összekeverjük, végül ezzel kenjük meg a lazacszeletek tetejét. Sütőbe tesszük, és mindössze 20 perc alatt készre sütjük. Ha a legjobb eredményt szeretnénk elérni, érdemes a halat a sütés előtt minimum 1-2 órával bepácolni.

További két lazacos receptért lapozz!

Fotó: 123rf

Oldalak

Fashion&Beauty
Az ünnepi szezon tökéletes alkalom, hogy a körmeink is ragyogjanak. Ha szereted a klasszikus karácsonyi árnyalatokat, de a túl harsány zöld vagy piros nem a te stílusod, a hófehér manikűrök igazi...
Egészség
Sokan észrevehetik, hogy télen magasabb a vérnyomásuk. Nem titok, hogy ilyenkor jobban oda kell rá figyelni.
Sztárok
Solti Ádám számára most minden a színház, és a család körül forog. A Madách Színház színésze ritkán enged ilyen mélyen bepillantani a kulisszák mögé – most azonban őszintén mesélt szerepekről,...
Lifestyle
Megint egy új kifejezés a mesterséges intelligenciával kapcsolatban, amit meg kell jegyezni. Ez tényleg világszintű mérföldkőnek számíthat.
Sztárok
Azt is megkérdezték Zacher Gábortól, hogy ha választani kell, akkor a bejgli, vagy a zserbó a nyerő nála.
Christmas
Azt hihetnéd, hogy olyan karácsonyi díszítést használsz, amilyet csak akarsz, de a HungaroControl és a Nemzeti Kereskedelmi és Fogyasztóvédelmi Hatóság figyelmeztetést adott ki.