Egy vendégváró fogás, amire nem lehet nemet mondani: Vörösboros lazacfilé

Fejedelmi lakoma vasárnapra.
Vörösboros lazac
Hozzávalók:
- 6 filézett lazac
- 4 db paradicsom
- 3 ek olaj
- 2 dl vörösbor
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 ek zsemlemorzsa
- 1 ek petrezselyem
- 1 kk bazsalikom
- só, bors
Elkészítés:
A paradicsomot karikákra vágjuk, majd a kiolajozott tepsibe tesszük. A lazacokat megpucoljuk, megtisztítjuk, ízlés szerint sóval, borssal fűszerezzük, a paradicsomok tetejére fektetjük, és meglocsoljuk a vörösborral. A fokhagymát apróra vágjuk, az olajat, a zsemlemorzsát, a petrezselymet, valamint a bazsalikomot összekeverjük, végül ezzel kenjük meg a lazacszeletek tetejét. Sütőbe tesszük, és mindössze 20 perc alatt készre sütjük. Ha a legjobb eredményt szeretnénk elérni, érdemes a halat a sütés előtt minimum 1-2 órával bepácolni.