Recept

Egy vendégváró fogás, amire nem lehet nemet mondani: Vörösboros lazacfilé

Fejedelmi lakoma vasárnapra.

Vörösboros lazac

Hozzávalók:

  • 6 filézett lazac
  • 4 db paradicsom
  • 3 ek olaj
  • 2 dl vörösbor
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 ek zsemlemorzsa
  • 1 ek petrezselyem
  • 1 kk bazsalikom
  • só, bors

Elkészítés:

A paradicsomot karikákra vágjuk, majd a kiolajozott tepsibe tesszük. A lazacokat megpucoljuk, megtisztítjuk, ízlés szerint sóval, borssal fűszerezzük, a paradicsomok tetejére fektetjük, és meglocsoljuk a vörösborral. A fokhagymát apróra vágjuk, az olajat, a zsemlemorzsát, a petrezselymet, valamint a bazsalikomot összekeverjük, végül ezzel kenjük meg a lazacszeletek tetejét. Sütőbe tesszük, és mindössze 20 perc alatt készre sütjük. Ha a legjobb eredményt szeretnénk elérni, érdemes a halat a sütés előtt minimum 1-2 órával bepácolni.

További két lazacos receptért lapozz!

Fotó: 123rf

Oldalak

Recept
Lifestyle
Húsvétkor a magyarok egyszerűen bolondulnak a kalácsért. Viszont vannak olyanok, amik nem a legjobb minőségűek. Van, amibe mi is belefutottunk.
Lifestyle
Egyre több az internetes bűnöző, akik ugye nem csak az OTP Bank nevében telefonálgatnak. Most egy nyugdíjast túlságosan is könnyű volt behúzni a csőbe.
Lifestyle
Ha ezt az akadályt is sikerrel veszed, jogosan lehetsz majd büszke magadra!