Gombapörkölt - egészséges, könnyű, gyors

Rendkívül változatosan elkészíthető étel, hiszen sokféle gomba van, és mindnek más az íze, ráadásul csinálhatod tejfölösen - paprikásként -, vagy sima pörköltként. Ha nem diétázol, tálald túrós nokedlivel.

Klasszikus gombapörkölt

Hozzávalók:

  • 50 dkg gomba (rókagombából a legfinomabb, de amit te szeretsz)
  • 1 nagy hagyma
  • 1 paradicsom
  • 1 paprika
  • 1 ek olaj
  • 1 ek pirospaprika
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • só, bors

Elkészítés:

A gombát alaposan megmossuk, felvágjuk. A hagymát felaprítjuk olajon megdinszteljük és a kis darabokra vágott paprikát és paradicsomot. Ha ezek megpuhultak, szétfőttek, jöhet bele a gomba. Megszórjuk a pirospaprikával, és felöntjük annyi vízzel, hogy ne lepje el (a gomba levet enged). Sózzuk, borsozzuk, beledobjuk az apróra vágott petrezselymet is. 15 -20 perc alatt készen is van.

Tipp: Gazdagíthatod tejföllel is - így már paprikás lesz a neve. Ha így szeretnéd, akkor még egy kicsit kevesebb vizet adj hozzá. A tejfölt nem kell elhabarni liszttel. Ha nem vizezed túl a gombát, és elég sűrű a tejföl, kellőképpen sűrű lesz a gombapaprikás is.

Még két gombás recept a következő oldalon.

Fotó: connoisseurusveg.com

Oldalak