Így készül a legfinomabb gombapaprikás – mind a tíz ujjad megnyalod utána

Mutatjuk azt is, milyen nokedli passzol hozzá.

Gombapaprikás

Hozzávalók

  • 50 dkg csiperkegomba
  • 1 nagy vöröshagyma
  • 1 közepes paradicsom
  • 1 tv paprika
  • csípős hegyes paprika ízlés szerint
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 dl tejföl
  • 1 kk pirospaprika
  • 1 cs friss petrezselyem
  • bors
  • olaj

Elkészítés

A hagymát olajon megdinszteljük, majd levéve a tűzről ráhintjük a pirospaprikát. Beledobjuk a megtisztított, felszeletelt gombát, rákarikázzuk a paprikát és a csípős paprikát, a felkockázott paradicsomot, majd ízlés szerint fűszerezzük. Ha minden megpárolódott és a gomba is megfelelő állagú, belekeverjük a felaprított petrezselyemzöld egy részét, majd az egészet tejföllel összerottyantjuk. Jól passzol hozzá a petrezselymes nokedli, amihez kb. 20 dkg lisztet, 1 tojást és sót keverünk össze az apróra vágott petrezselyem másik felével, majd annyi vízzel hígítjuk, hogy egy ruganyos masszát kapjunk. A tésztát bő, sós, lobogó vízbe szaggatjuk, majd ha kész, kikanalazzuk és lecsöpögtetjük.

További gombás ételekért lapozz!

Fotó: Instagram.com; Leadfotó: 123rf.com

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!