Ellenállhatatlan epertorta, amihez egy csipet cukor sem kell!

Ha ezt megkóstolod, sosem akarsz más édességet enni.

Epertorta

Hozzávalók

  • 15 dkg keksz
  • 5 dkg vaj
  • 25 dkg túró
  • 2 dl zsíros tejszín
  • 20 dkg eper
  • 50 g eper ízű zselé
  • 12 g zselatin
  • 3 ek citromlé
  • édesítő ízlés szerint

Elkészítés

Simára keverjük a szobahőmérsékletű vajat a morzsájára tört keksszel, majd egy tortaformában elegyengetve egy órára hűtőbe tesszük. A zselatint forró vízzel leöntjük, majd félretesszük hűlni. A tejszínt, a cukrot és a túrót kikeverjük, ezután beleöntjük a kész zselatint, majd belekanalazzuk a citromlevet is. Az alaposan átforgatott masszát a hűtőben pihenő tésztára borítjuk, elegyengetjük, végül a torta tetejére sorakoztatjuk az epreket és az egészet nyakon öntjük a zselével. Hűtőben legalább egy fél órát pihentetjük, majd kivéve már szeletelhetjük és fogyaszthatjuk is.

További epres desszertekért lapozz!

Fotó és leadfotó: 123rf.com

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!