Nincs kekszalapod a kókusz- vagy a zserbógolyóhoz? Süsd meg 10 perc alatt!

Mutatunk egy gluténmentes változatot.

Gluténmentes keksz

Hozzávalók:

  • 250 g teljes kiőrlésű barna rizsliszt
  • 70 g cukor
  • 125 g margarin
  • 1 tojás

Elkészítés:

A lisztet elkeverjük a cukorral, majd elmorzsoljuk a nem túl hideg margarinnal. Ezután beleütjük a tojást és az egészet egy egynemű tésztává gyúrjuk. Ha kész, belisztezett deszkán kb. 4 milliméter vastagságúra nyújtjuk, kiszaggatjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk és 180 fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt megsütjük. Kitűnő sütialap, szétmorzsolva isteni a karácsonyi zserbó- vagy kókuszgolyóba, de önmagában is nagyon finom egy jó forró tea mellé.

Isteni sütés nélküli édességekért lapozz!

Fotó, leadfotó: 123rf

Oldalak

Lifestyle
Azért valószínűleg nem ez fogja visszatenni Lindsay Lohant a térképre, viszont a frissen felkerült filmek nem igazán tudtak labdába rúgni mellette.
Lifestyle
A TikTokon ezerféle elképesztően zseniálisa takarítási trükkel találkozhatunk, érdemes viszont olykor közelebbről is megvizsgálni, vajon valóban hatékonyak-e ezek a módszerek.
Sztárok
A mindennapok során rengetegen igyekeznek elrejteni ősz hajszálaikat, Salma Hayek pedig egy igencsak meglepő ötlettel állt elő a probléma gyors megoldására.