Francia fánk - Egy ellenállhatatlan sütemény

A francia fánk nem sokban különbözik az általunk jól ismert szalagos fánktól. Csupán a hozzávalók mennyisége, és a cukros máz más.

Hozzávalók kb. 40 darabra:

A tésztához:

  • 50 g vaj
  • 130 ml víz
  • 8 g kristálycukor
  • 3 g só
  • 70 g búzaliszt
  • 2 db egész tojás

A mázhoz:

  • 1 db egész tojás

A szóráshoz:

  • 30 g cukor

Elkészítés:
A vizet felfőzzük a vajjal együtt, hozzáadjuk a sót és a cukrot is. Ha felforr, folyamatos keverés közben hozzáadjuk a lisztet, és addig keverjük, amíg össze nem áll. Ekkor félretesszük, és pár percig hűtjük. Utána a tésztához egy habverő segítségével, egyenként hozzákeverjük a tojásokat, mindegyikkel szép simára dolgozva az egészet. Végül habzsákba töltjük, majd halmokat nyomunk egy sütőpapírral bélelt tepsire. A tetejét megkenjük a tojással, és megszórjuk cukorral. A sütőt - légkeveréses üzemmódban - 200 fokra előmelegítjük. Kb. 20 percig sütjük a fánkokat, vagy míg szép aranybarnák nem lesznek. Frissen, és roppanósan is egyaránt ízletes!

Tea, vagy kávé mellé fogyasztható, de akár magában üresen, vagy töltve is nagyon különleges finomság lehet.

Oldalak

Szólj hozzá Te is!