Magyaros ízek - Paprikás krumpli
A paprikás krumplit minden magyar ember ismeri. A bográcsozások alkalmával előszeretettel fogyasztjuk, de akár egy jó vasárnapi ebéd is lehet a családnak.
Hozzávalók:
1 dl étolaj
1 fej vöröshagyma
3 db paradicsom
1 db nagy paprika
2 gerezd fokhagyma
50 ml víz
2 púpozott teáskanál fűszerpaprika
1 púpozott teáskanál őrölt kömény
750 g hámozott burgonya
750 ml víz
200 g kolbász
Őrölt fekete bors
Só
Elkészítés:
A vöröshagymát megtisztítjuk, és finomra aprítjuk. A burgonyát meghámozzuk, gerezdekre vágjuk, átmossuk, vízbe tesszük. A paprikát, paradicsomot felkockázzuk. Egy lábasba olajat melegítünk, beletesszük a felkockázott vöröshagymát. Ha a vöröshagyma üveges lett, hozzáadjuk a paprikát, paradicsomot, fokhagymát, majd felöntjük vízzel. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk az őrölt köményt, fűszerpaprikát is. Kb. 5 perc alatt addig főzzük a pörkölt alapot, míg a paradicsom teljesen meg nem puhul. A kész alapra rátesszük a burgonyát, felöntjük vízzel, és közepes hőfokon puhára főzzük - kb. 45 perc. Mikor érezzük, hogy a burgonya majdnem jó, hozzáadjuk a felkarikázott kolbászt. A kész paprikás krumplit ízlésünknek megfelelően fűszerezzük sóval, borssal.
Forrón gőzölögve csemege uborkával tálaljuk!
Kép: ferifoz.blogspot.hu