Csokoládés keksz amerikai módra - Csokis cookies

Az amerikaiak egyik kedvenc süteménye a cookie, melynek állaga leginkább a kekszhez hasonlít. Pont emiatt zömében tejjel vagy kakaóval fogyasztják.

Hozzávalók 25 darabhoz:

  • 250 g étcsokoládé
  • 190 g kristálycukor
  • 2 db tojás
  • 30 g olvasztott vaj
  • 35 g búzaliszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 csipet só
  • 80 g durvára tört mogyoró
  • 100 g reszelt keserűcsokoládé
  • 1 teáskanál kávépor

Elkészítés:
A sütőt melegítsük elő 170 fokra. A csokoládét törjük darabokra, és vízgőz felett olvasszuk meg. Közben a két tojást elektromos habverővel fehérre keverjük a cukorral. Hozzákeverjük az olvasztott vajat, az 1 evőkanál forró vízben feloldott nescafét, valamint az olvasztott csokoládét, és simára keverjük. Egy külön edénybe szitáljuk a lisztet, a sütőport és a sót, végül a durvára vágott mogyoróval és a csoki reszelékkel együtt (ha nem kapunk, utóbbi nélkül is ehető) lazán összeforgatjuk a csokis masszával. Mint a muffinokat, ezt sem kell „túldolgozni”, csak épp összekeverni. Fél órára a hűtőbe tesszük. Egy nagyméretű tepsi aljára sütőpapírt fektetünk. A csokis masszából 1-2 púpos teáskanálnyi kupacokat kanalazunk úgy, hogy közöttük legalább 4-5 cm-nyi hely maradjon, ugyanis szépen lassan szétterülnek. Nedves kézzel lapos koronggá nyomogatjuk őket.
Két adagban kell sütni, amíg az első adag sül, addig a masszát visszatesszük a hűtőbe. Pontosan 11 percig süssük. Ekkor úgy tűnik, mintha még nem lenne kész, de ez így jó, nem szabad túlsütni, mert akkor száraz lesz. Miközben hűl, még szilárdul.

Kihűlés után egy bögre kakaóval vagy tejjel fogyasszuk.

Oldalak

Fashion&Beauty
Rihanna ismét elképesztő külsővel jelent meg: a barbadosi énekesnő nemrég a Fenty és a Puma közös eseményén tette tiszteletét, ahol mindenki megcsodálhatta vadonatúj frizuráját.
Fashion&Beauty
Szinte minden alkalomhoz passzol és feldobja a leghétköznapibb outfitet is.