Fokhagymás-májas kenyér - Házi finomság

Az otthon, házilag elkészített kenyérnél nincs is finomabb. Ezt a kenyeret megspékeltük egy kis hagymával és májjal is, így akár egyéb hozzávalókat nem is igényel, már önmagában nagyon ízletes!

Hozzávalók:

  • 30 g friss élesztő
  • 300 g kenyérliszt
  • 300 g Graham liszt
  • 1 kávéskanál só
  • 1 csapott teáskanál kristálycukor
  • 100 g vaj
  • 2 db tojás
  • 150 ml víz
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 1 köteg aprított petrezselyemzöld
  • 1 csapott mokkáskanálnyi majoránna
  • 1 csapott mokkáskanálnyi törött bors

A töltelékhez:

  • 2 evőkanál étolaj
  • 250 g csirkemáj

A bekenéshez:

  • 1 db tojássárgája

Elkészítés:
A tojásokat a vízzel elkeverve a kenyérsütőgép aljába öntjük. A kétféle lisztet összekeverjük és a gépet a tészta dagasztó-kelesztő programra állítjuk - kb. 120 perc. Ha lejárt a program, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, petrezselyemzöldet, majoránnát a tésztához. A csirkemájat forró olajon átpirítjuk, de nem sütjük készre. Jól lecsöpögtetjük és kihűtjük. Egy kenyérsütő formát vékonyan kikenünk olajjal, a megkelt tésztát kétfelé osztjuk, az edénybe belesimítjuk az egyik - kissé kinyújtott - tésztát, majd rárakjuk a csirkemájat, megsózzuk, megborsozzuk, rátesszük a tészta másik felét, körbenyomkodjuk. Ezután tojássárgájával lekenjük, majd langyos helyen 30 percen át kelesztjük. Előmelegített sütőben 180 fokon légkeverés nélkül készre sütjük kb. 30 perc alatt.

A kenyérszeleteket egy petrezselyemmel díszített tányéron tálaljuk.

Oldalak

Szólj hozzá Te is!