Töltött krumpligombóc: Olcsó, gyors, laktató és nagyon egyszerű

Ha nem tudod, mit kezdj a megmaradt kenyérrel, készítsd el ezt az isteni fogást!

Fokhagymás pirított kenyérrel töltött krumpligombóc, gombaraguval

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 80 dkg burgonya
  • 20 dkg liszt
  • 10 dkg búzadara
  • 5 dkg vaj
  • 2 db tojás
  • só, szerecsendió

A töltelékhez:

  • 2 szelet toast kenyér
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 ek vaj

A gombaraguhoz:

  • 50 dkg csiperkegomba
  • 5 dkg császárszalonna
  • 2 dl zöldségleves
  • 2 ek liszt
  • 1 ek vaj
  • 1 fej hagyma
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 1 dl tejszín
  • só, bors

Elkészítés:

A krumplit héjában, sós vízben megfőzzük, majd meghámozzuk, összetörjük és a többi összetevővel sima tésztává gyúrjuk. A fokhagymát apróra vágjuk, és a darabokra vágott kenyérrel vajon megpirítjuk. A tésztát lisztezett deszkán 5 mm vastagságúra kinyújtjuk, és 5x5 cm-es négyzetekre vágjuk. Mindegyik közepére halmozunk a pirított fokhagymás kenyérből, gombócokat formázunk belőlük, majd forró, sós vízben 20 perc alatt megfőzzük. A gombaraguhoz a hagymát és a császárszalonnát apróra vágjuk és vajon megpirítjuk. Beletesszük a felvágott csiperkegombát, felöntjük a zöldségleveslével és a fehérborral, ezután pedig felforraljuk. A tejszínt elkeverjük a liszttel és besűrítjük vele a gombás ragut.

További két fokhagymás ételért lapozz!

Fotó: 123rf

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!