Fehérboros-mustáros szűzérme - Húskülönlegesség

Ha vendégeket várunk, vagy a családot, párunkat akarjuk elkápráztatni valami különleges sülttel, próbáljuk ki a szűzérmét fehérboros mártással. A siker garantált lesz!

Hozzávalók

  • 1 szűzérme (kb. 50 dkg)
  • 20 dkg gyöngyhagyma
  • 1 púpozott evőkanál mustár
  • 1,5 dl félszáraz fehérbor
  • 1 tubus natúr sajtkrém
  • 2 evőkanál zöldfűszer (petrezselyem, oregano, bazsalikom)
  • 3 evőkanál olaj
  • bors

Elkészítés
A húst a sóval, borssal bedörzsöljük, majd olajon aranybarnára sütjük. Közben hozzáadjuk a hagymát és azzal együtt pirítjuk. A húst kivesszük, megkenjük a mustárral, majd visszatesszük a serpenyőbe, felöntjük a borral és kb. 10 percig így pároljuk tovább. A húst kivesszük, melegen tartjuk. A visszamaradt szószhoz hozzáadjuk a sajtkrémet, ha szükséges, még ízesítjük sóval, borssal. Kicsit megcukrozzuk és az apróra vágott zöldfűszerek felét hozzáöntve simára keverjük. A húst négyfelé vágjuk, megszórjuk a zöldfűszerek másik felével.

A boros-mustáros szósszal és vajas főtt tésztával tálaljuk.

Készítsd el a narancsos-gyömbéres csirkét is!

Oldalak

Szólj hozzá Te is!