Recept

Fehérboros-fokhagymás spagetti - Villámgyors tésztaétel kevés hozzávalóból

A spagettit azért szeretjük, mert többnyire mindig kéznél van, és elkészítése sem túl nagy ördöngösség. Szinte bármivel variálhatjuk, és hamar elkészül. Cikkünkben a fehérboros-fokhagymás verzió receptjét mutatjuk be!

Hozzávalók

Video A Hegyi doktor Magyarországon: Interjú Hans Sigl-el
  • 220 g spagetti
  • 2 nagy citrom héja és leve
  • 2 ek olívaolaj
  • 5 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1/4 tk pirospaprika-pehely
  • 1/3 csésze fehérbor
  • só, bors ízlés szerint
  • 2 ek sózott vaj
  • friss kakukkfű
  • 1/3 csésze reszelt parmezán

Elkészítés

Enyhén sós vízben főzzük meg a tésztát. Közben a fokhagymát zúzzuk össze, kaparjuk le a citrom héját, a levét pedig facsarjuk ki. Egy serpenyőbe öntsünk olajat, ezen egy perc alatt pároljuk meg a fokhagymát, majd adjuk hozzá a pirospaprikát. Kevergessük 1-2 percig, majd öntsük bele a citromlevet és a bort. Ha elfőtte a felét, alacsonyabb fokozaton főzzük még 5 percig. Sózzuk, borsozzuk, majd zárjuk el alatta a gázt. A főtt tésztát tegyük bele, adjuk hozzá az olvasztott vajat, a citrom héját és a reszelt parmezánt. Kakukkfűvel megszórva tálaljuk.

Fotó: macaroniandcheesecake.com

Oldalak

Recept
Sztárok
György, Sarolta és Lajos csak korlátozott időt tölthetnek nagyapjukkal, a királlyal, aminek hátterében érthető okok állnak, még ha elsőre talán meglepő is erről hallani.
Lifestyle
Egy régi vágy új értelmet nyerhet az Oroszlán számára. Napi horoszkóp.
Fashion&Beauty
Sarolta hercegnő édesanyja, Katalin hercegné karácsonyi koncertjén bűvölt el mindenkit, méghozzá egy olyan bájos ruhában, melynek egyik apró részletével Dianára emlékezett.
Sztárok
A McLaren 26 éves brit-belga versenyzőjéről mostanában nem csupán azért beszélnek, mert F1-es pilótaként zseniális tehetség, hanem szerelme miatt is, hiszen Norris egy igazi természetes szépséget...
Egészség
A szívünk egészsége roppant fontos, ilyenkor viszont hajlamosak vagyunk sok olyan ételt enni, ami nem tesz jót neki.
Lifestyle
Karácsony közeledtével sok helyen kerül egy kis finom sült kolbász az asztalra, de nem mindegy, hogyan készíted el.