Itt a farsang, áll a bál: 3 fánk, aminek nem tudsz ellenállni!

Nem bánod meg, ha mind kipróbálod.

Farsangi fánk

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 3 dkg élesztő
  • 3 dl tej
  • 5 tojássárgája
  • 5 dkg vaj
  • 2 ek cukor
  • olaj

Elkészítés:

Az élesztőt 1 deci langyos, cukros tejben felfuttatjuk, a vajat pedig habosra keverjük a tojássárgákkal. Az élesztős tejet és a tojásos vajat összekeverjük, hozzáadjuk a maradék cukrot és a tejet. A lisztet beleszitáljuk, meghintjük egy csipet sóval és az összetevőket ruganyos tésztává gyúrjuk. A tésztát meleg helyen duplájára kelesztjük, majd lisztezett deszkán hüvelykujj vastagságúra nyújtjuk és fánkszaggatóval kiszaggatjuk. Ezután lekenjük a tetejét olajjal és hagyjuk kb. 15 percig pihenni. A megkelt fánkokat forró olajba merítjük, és először fedő alatt, kis lángon, majd megfordítva, nagy lángon, fedő nélkül kisütjük. Porcukorral vagy vaníliás cukorral megszórva, gyümölcslekvárral kínáljuk.

A csörögefánk receptjéért lapozz!

Fotó: 123rf.com

Oldalak

Szólj hozzá Te is!