Fahéjas szilvakrémleves friss gyümölcsből - Lágy és laktató

A fahéj és a szilva nagyon népszerűek együtt, levesbe foglalva pedig pláne! A gyümölcs friss ízét a fűszerek még jobban kiemelik, és még a hosszas főzőcskézéssel sem kell pepecselni!

Hozzávalók

  • 90 dkg szilva
  • 2,5 dl víz
  • fél citrom reszelt héja
  • 2 teáskanál őrölt fahéj
  • fél kávéskanál őrölt szegfűszeg
  • 1 evőkanál méz
  • 100 g natúr joghurt
  • 1 dl vörösbor

Elkészítés

A szilvát magozzuk ki, majd a vízzel, citromhéjjal, fűszerekkel és mézzel rakjuk föl főni. Ha már megpuhult, turmixoljuk össze, majd adjunk hozzá 80 g joghurtot és a vörösbort. Főzzük további 10 percig, majd tálalhatjuk is. A megmaradt joghurttal díszítsük a tetejét.

Fotó: athoughtforfood.net

Oldalak

Sztárok
Úgy néz ki, hogy Demcsák Zsuzsa is eljutott arra a pontra, hogy nem szeretné kiteregetni a magánéletét, de azért néhány titkot mégis megtudtunk a szerelméről.
Lifestyle
Talán még a párunknak sem szoktuk elmesélni, ha általában valamilyen szexuális tartalmú álmunk van, pedig lehetnek rejtett jelentései. Most megmutatjuk, hogy mit jelenthet például, ha az előző...
Sztárok
A JAG-Becsületbeli ügyek az első számú katonai dráma volt a tévében, ami milliókat vonzott a képernyőket elé. Lassan 20 éve annak, hogy véget ért a sorozat és azóta elképesztően megváltoztak a...