Egy edényes babos pörkölt - Amilyen gazdag, olyan egyszerű
Egy kiadós, babos pörköltnél kevés lélekmelengetőbb étel van a kellemetlen, hideg időben. Könnyű elkészíteni, mindössze egy lábosra van szükség és csodásan gazdag ízeket rakhatunk az ebédlőasztalra.
Hozzávalók
- 1,5 kg sertéshús
- 4 sárgarépa
- 2 fehérrépa
- 3 fej vöröshagyma
- 500 g fejtett fehérbab
- 2 paradicsom
- 2 paprika
- néhány kávéskanál pirospaprika
- 2 babérlevél
- 2 liter alaplé
- só, bors
- olaj
Elkészítés
Kezdetnek készítünk egy pörköltalapot: az olajon megfuttatjuk a vöröshagymát, hozzáadjuk a sárga- és fehérrépát, paradicsomot és paprikát, egy kicsi vízzel fölöntjük és összepároljuk őket. Hozzáadjuk a sót, borsot, babérlevelet valamint a pirospaprikát, majd a fehérbabot és a nagyobb kockákra vágott húst is a lábosba tesszük. Felöntjük az alaplével, majd 2 órán keresztül főzzük fedő alatt. Az utolsó fél órában vegyük le a fedőt, hogy a víz el tudjon párologni és sűrű szaftot kapjunk.