Recept

Egy edényes babos pörkölt - Amilyen gazdag, olyan egyszerű

Egy kiadós, babos pörköltnél kevés lélekmelengetőbb étel van a kellemetlen, hideg időben. Könnyű elkészíteni, mindössze egy lábosra van szükség és csodásan gazdag ízeket rakhatunk az ebédlőasztalra.

Hozzávalók

Video A Hegyi doktor Magyarországon: Interjú Hans Sigl-el
  • 1,5 kg sertéshús
  • 4 sárgarépa
  • 2 fehérrépa
  • 3 fej vöröshagyma
  • 500 g fejtett fehérbab
  • 2 paradicsom
  • 2 paprika
  • néhány kávéskanál pirospaprika
  • 2 babérlevél
  • 2 liter alaplé
  • só, bors
  • olaj

Elkészítés

Kezdetnek készítünk egy pörköltalapot: az olajon megfuttatjuk a vöröshagymát, hozzáadjuk a sárga- és fehérrépát, paradicsomot és paprikát, egy kicsi vízzel fölöntjük és összepároljuk őket. Hozzáadjuk a sót, borsot, babérlevelet valamint a pirospaprikát, majd a fehérbabot és a nagyobb kockákra vágott húst is a lábosba tesszük. Felöntjük az alaplével, majd 2 órán keresztül főzzük fedő alatt. Az utolsó fél órában vegyük le a fedőt, hogy a víz el tudjon párologni és sűrű szaftot kapjunk.

Fotó: strawberryplum.com

Oldalak

Recept
Sztárok
Vasárnap este kiderült, ki nyerte a Sztárban Sztár All Stars második évadát – A döntőben került sor az év televíziós bejelentésére is!
Lifestyle
A fogyókúrák világa tele van hangzatos ígéretekkel, mégis ritka az, ami valóban működik – most azonban felbukkant egy olyan összetevő, amelyet egyre többen kevernek a reggeli kávéjukba, és döbbenetes...
Lifestyle
Épp úgy indult ez a nap, mint oly sok hasonló, amelyiken esküvőt tartanak.
Egészség
A megfelelő folyadékbevitel alapvető, de nem mindegy, mit iszunk. Egyes italok – főleg az üdítők – hosszú távon komoly károkat okozhatnak.
Lifestyle
Új perspektívát adhat a Halaknak egy meglepő felismerés. Napi horoszkóp.
Lifestyle
A Szűz előre tudni fogja, mikor és hogyan csináljon pénzt. Heti horoszkóp.