Egy edényes babos pörkölt - Amilyen gazdag, olyan egyszerű

Egy kiadós, babos pörköltnél kevés lélekmelengetőbb étel van a kellemetlen, hideg időben. Könnyű elkészíteni, mindössze egy lábosra van szükség és csodásan gazdag ízeket rakhatunk az ebédlőasztalra.

Hozzávalók

  • 1,5 kg sertéshús
  • 4 sárgarépa
  • 2 fehérrépa
  • 3 fej vöröshagyma
  • 500 g fejtett fehérbab
  • 2 paradicsom
  • 2 paprika
  • néhány kávéskanál pirospaprika
  • 2 babérlevél
  • 2 liter alaplé
  • só, bors
  • olaj

Elkészítés

Kezdetnek készítünk egy pörköltalapot: az olajon megfuttatjuk a vöröshagymát, hozzáadjuk a sárga- és fehérrépát, paradicsomot és paprikát, egy kicsi vízzel fölöntjük és összepároljuk őket. Hozzáadjuk a sót, borsot, babérlevelet valamint a pirospaprikát, majd a fehérbabot és a nagyobb kockákra vágott húst is a lábosba tesszük. Felöntjük az alaplével, majd 2 órán keresztül főzzük fedő alatt. Az utolsó fél órában vegyük le a fedőt, hogy a víz el tudjon párologni és sűrű szaftot kapjunk.

Fotó: strawberryplum.com

Oldalak

Lifestyle
Az Oroszlán izgalmas híreket hall egy női ismerősétől. Napi horoszkóp!
Lifestyle
A Kos egy nagy lehetőség előtt áll. Heti horoszkóp. III.21. - IV.20. Kos Ezen a héten lehetőséget kapsz arra, hogy meghozz egy régóta halogatott döntést. A csillagok segítenek abban, hogy...
Sztárok
A legendás magyar színésznek két gyermeke született: Lili 1995-ben, míg Marcell egy évvel később, 1996-ban látta meg a napvilágot.