Fahéjas sült banán - Diétás nasi 10 perc alatt
A banán mára aligha nevezhető egzotikumnak: mind ettünk már, a legtöbben szeretjük. Nagyon praktikus is, hiszen felkapunk egyet reggel, és minden előkészítés nélkül a saját csomagolásából elmajszolgathatjuk. Megszoktuk a banánt, de a megszokással vigyázni kell, nehogy unalom legyen belőle! Mutatok most egy gyors és diátés receptet. Íme, a fahéjas sült banán.
Szükséged lesz:
- 2 banánra
- Fél teáskanál fahéjra
- 1 evőkanál kókuszzsírra
- 2 evőkanál mézre
Így készítsd el:
Hámozd meg a banánokat és vágd őket 2-3 cm vastag szeletekre. A kókuszzsírt kezdd el felmelegíteni egy serpenyőben, majd ha megolvadt, add hozzá a mézet, aztán a fahéjat. Keverd az egészet simára, majd öntsd a serpenyőbe a banánkarikákat. Süsd őket közepes lángon 4 percig, míg a banánok alja aranybarna színnel karamellizálódni kezd. Ekkor fordítsd meg és süsd őket újabb négy percig a fahéjas keverékben.