Recept

Egy esténk Bernáth Józseffel - Ilyen volt a Femcafe Gastro Night

Ha három szóval kellene jellemeznem a Femcafe Gastro Night-ot, ezt a különleges főzőestet, azt mondanám: felhőtlen, ízletes és felejthetetlen volt. Az egész koncepció egy perc leforgása alatt született meg és amilyen könnyedén kialakult az ötlet, olyan hamar megtaláltuk hozzá a tökéletes séfet és helyszínt is. Nem túlzok, ha azt mondom, minden rendelkezésünkre állt ahhoz, hogy egy rendkívüli főzőest kerekedjen az eseményből és azt hiszem, ez sikerült is.

Az ötlet születése

A Femcafe csapatában többen szeretünk főzni, és még jobban szeretjük, ha olyan ételeket készíthetünk el, amelyek nem nevezhetőek hétköznapinak. A tavalyi év folyamán mi is kipróbálhattuk a Miele főzőiskolában egy izgalmas főzőesten, hogy milyen egy igazi gasztro-élmény. Így arra gondoltunk, miért ne vonhatnánk be a következő ilyen eseménybe titeket, olvasókat is?! Így született meg a Femcafe Gastro Night ötlete. Nagy örömünkre az estéhez Bernáth József csatlakozott, mint sztárséf, a Miele Főzőiskola modern, professzionális konyhája pedig tökéletes terepet biztosított a gasztrokalandhoz.

Video Kiemelkedő női teljesítmények, neves sztárvendégek - Hetedszer ünnepeltük az Inspiráló Nőket

Végre eljött a nagy nap

A november 11-i péntekem kicsit máshogy indult, mint a többi. Tudtam, hogy fél hatkor nem ér véget a munkaidő, mint általában, hiszen már várnak a Miele Főzőiskolában, ahol 6 órától izgalmas gasztro-kaland kezdődik. Sorra érkeznek majd a lelkes, főzni vágyó vendégek, hogy Bernáth Józseffel együtt elkészítsék a séf által megálmodott fogásokat a Femcafe Gastro Night keretén belül.

Amikor mindenki megérkezett, átadtam a terepet a séfnek. Józsi annyira természetesen, mégis profin bánik az emberekkel és persze az ételekkel egyaránt, hogy nem féltem rábízni a moderátori szerepet. Miután a résztvevők körülállták a pultot, a séf azonnal elkezdte kiosztani a feladatokat. 4 különleges fogás elkészítése állt előttünk, így lelkesen nekikezdtünk, hogy az alapoktól építsük fel a menüsort.

Együnk valamit, ami megalapozza az étvágyunkat

Nem is kell mondanom, hogy mindenki kopogó szemekkel érkezett az eseményre, hiszen a karácsony szellemében készülő menüsor nagyon ínycsiklandóan hangzott már a főzőest leírásában is. Először egy ízletes előételt, avokádós ráksalátát állítottunk össze, amelyet stílusosan, pohárból fogyaszthattunk el. Szerencsére ezzel a különleges fogással hamar megvoltunk, így mindenki csillapíthatta korgó gyomrát. Azt hiszem, az elkészült étel önmagáért beszél.

Mutatós és finom leves

Miután elfogyasztottuk az előételt, nekiálltunk, hogy elkészítsük a sárgaborsó krémlevest sárgaborsó falafellel. Mi, magyarok szó szerint imádjuk a leveseket, így mit sem ér egy újragondolt karácsonyi menü ízletes leves nélkül. Szerencsére mindenkinek jutott feladat a leves elkészítése során, hiszen a falafel összeállítása és a leves ízesítése is több lépcsőfokból állt. Miután mindenki kivette a részét a második fogás elkészítéséből, egy színpompás és rendkívül gusztusos étel került az asztalra.

fotók: Femcafe/Sebó Krisztián

Lapozz és nézd meg, mit főztünk még!

Oldalak

Recept
Sztárok
A színésznő a minap Szaúd-Arábiában járt az idei Red Sea International Film Festival nyitóestjén, ahol egy olyan fekete estélyit viselt, hogy még az állunk is leesett tőle.
Sztárok
Úgy tűnik, Kamilla királyné már rég nem csupán a háttérből figyeli a királyi udvar működését: ő az, aki sokszor irányít, és olyan feltételeket szab, amelyeket olykor a személyzet is ledermedve...
Lifestyle
Christmas
Sokan már műfenyőt választanak karácsonyra az élő helyett, azonban egy dologról el szoktak feledkezni.
Lifestyle
Cikkünkben összegyűjtöttünk minden hasznos információt a cumi elhagyásról, hogy a búcsú pillanata ne könnyekkel teli legyen, hanem a kicsik fejlődésük egyfajta lépcsőjeként, büszkén tekinthessenek...