Téged is zavar? Ezért nem pattog ki minden kukorica a mikróban

Egészen egyszerű oka van.

A popcorn a nagy kedvenc

Az egyik legfinomabb és egyben legpraktikusabb ropogtatnivaló egyértelműen a popcorn. Kihagyhatatlan része egy jó mozizásnak vagy otthoni társasjáték estnek. Nem foglal sok helyet és árban sem olyan vészes, ha a többi hasonló termékfajtához viszonyítjuk. Ráadásul nem csak ízletes, de nagyon egészséges is. Tökéletes rost-forrás, alacsony kalóriatartalma miatt a diétádba is passzol, antioxidáns tartalma pedig még egyes gyümölcsökénél is magasabb. Természetes formájában kiváló folsav-, C-vitamin- és niacinforrás. Azonban van egy apróság, ami még a legbékésebb popcorn-fogyasztókat is könnyedén kitudja hozni a sodrából. Amikor tökéletes hőfokra és időre állítod be a mikrót, majd aztán az ínycsiklandóan megdagadt pattogatott kukoricával teli zacskót át öntenéd egy tálba és észreveszed, hogy a tasak alja tele van apró, kemény kukoricamagokkal. De miért? Mi a bajuk azokban a sötét pici daraboknak, amiért nem hajlandóak átalakulni?

Kattints, cikkünk a következő oldalon folytatódik!

Fotó:123rf.com

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!