Nem véletlenül superfood: Íme 5 ok, amiért minden nap érdemes enned egy kis avokádót

Az avokádó napjainkban igazi sztárzöldség, gyakorlatilag mindenki szereti, aki valaha már evett belőle: zamatos íze mellett számos felhasználási módjának is köszönhető, hogy hatalmas népszerűségnek örvend az átlagemberek, de még a szupermodellek körében is.

Csodanövény

Ma már szinte nincs olyan szupermarket vagy zöldséges, ahol ne lehetne avokádót kapni: egy olyan növényről van szó, amely zöldségként és gyümölcsként is megállja a helyét, magas vitamintartalmának köszönhetően pedig igazi antioxidáns, így szervezetünkre megannyi jótékony hatást gyakorol. Ez a fán termő, zöldes-fekete, körtealakú gyümölcs gazdag telítetlen zsírsavakban, A-, B-, C- és E-vitaminban, káliumban, nátriumban, foszforban, vasban és magnéziumban is, ezért nem véletlenül kapta a superfood nevet. Ha téged is érdekel, miért érdemes rendszeresen avokádót fogyasztani, lapozd át galériánkat, ahol eláruljuk egészségünkre gyakorolt legfőbb, legjobb hatásait!

Az avokádó a fogyókúrázók nagy barátja, ugyanis a gyümölcs gazdag a zsírsavakban, ami miatt hamar teltségérzetet okoz, így csillapítja az éhséget, ami valljuk be, a diéta idején elengedhetetlen. Tápanyagtartalma mellett megfelelően elkészítve vagy akár nyersen fogyasztva sokkal ízletesebb, mint a hagyományos főtt krumpli vagy éppen a rizs, amelyek fogyasztását szintén javasolják a diéta idején.
Kattints a további képekért!

Két avokádós étel receptjéért lapozz!

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!