Sokkal gyorsabb, mint a hagyományos verzió: Kekszmorzsában sült csirkemellcsíkok

A hagyományos rántott csirke gyorsabb változata, amelynek sokkal egyszerűbb az elkészítése, és még a lakás sem fog olajszagban úszni.

Kekszmorzsában sült csirkecsíkok zöldségekkel

Hozzávalók:

  • 40 dkg csirkemell
  • 14 dkg zöldborsó (konzerv)
  • 10 dkg csemegekukorica (konzerv)
  • 10 dkg sós, sajtos keksz
  • 5 db burgonya
  • 4 db sárgarépa
  • 2 dl joghurt
  • 2 dl olaj
  • 1 db kisebb zeller
  • 1 db főtt tojás
  • 1 db tojássárgája
  • 1 tk mustár
  • só, bors

Elkészítés:

A csirkemelleket csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk kevés olajjal, majd ráöntjük a joghurtot és hagyjuk pácolódni. A sárgarépát, a zellert és a burgonyát megtisztítjuk, és sós vízben megfőzzük. A zöldborsót és a kukoricát lecsepegtetjük, a többi zöldséget pedig kockákra vágjuk, ha megfőttek, és összekeverjük a borsóval és a kukoricával. A tojássárgáját majonézzé keverjük a mustárral és a 2 dl olajjal, a zöldségekhez vegyítjük, végül pedig hozzáadjuk az apróra vágott főtt tojást is. A csirkecsíkokat kivesszük a pácból, beleforgatjuk a morzsára tört kekszbe, sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, és sütőben, közepes hőfokon 20-25 perc alatt készre sütjük.

További két csirkemellből készült receptért lapozz!

Oldalak

  • 1
  • 2