Recept

Ez az 5 étel tilos - így szabadulj meg a női sörhastól

Meglepő lehet, de bizony sörhasuk nemcsak a férfiaknak, hanem a nőknek is lehet. Ahogy az urak, úgy a hölgyek esetén is nagy igazság az, hogy nem a sör a legfőbb bűnös, mikor megjelennek az úszógumik. Éppen ezért nem árt, ha elkerülöd a cikkben szereplő 5 ételt.

A sörhas-mítosz

A legtöbb ember úgy hiszi: a sörhast a sör okozza. Ám ez nem fedi teljes mértékben a valóságot. Az igazság az, hogy a mozgásszegény életmód, és a nem megfelelő táplálkozás is hozzájárul, de akár a hormonok is. Ám tény és való, a túlzott alkoholfogyasztás is hozzájárulhat.

A sör önmagában nem hoz létre sörhasat, hanem maga az alkohol, aminek magas a kalóriatartalma. Egy tanulmány megállapította, hogy a sörfogyasztás önmagában nem kapcsolódik a derék kerületének vagy a derék-csípő arányának változásához.

A másik probléma az, - leginkább férfiaknál, akik egyébként is inkább hasi tájékra híznak - hogy kötőszövetek és bélrendszer elernyed a sok szénsavtól. A sörhas valójában nem zsír, hanem a petyhüdt kötőszövetek és bél hatására kitágult hasüreg.

Nem árt azt is szem előtt tartani, hogy a hasi zsír nemcsak esztétikai, hanem egészségügyi probléma ugyanis magas vércukorszintet, cukorbetegséget, szív- és érrendszeri problémákat okozhat.

Tehát az első és legfontosabb, ami a tiltólistára kerül – de legalábbis jelentős mértékben vissza kell fogni – az alkoholfogyasztást.

De mi van még, ami ki kellene iktatnod az étrendedből ahhoz, hogy megszabadulj a sörhastól?

Megmutatjuk a galériánkban!

Cukros üdítőitalok Az alkoholt szorosan követik a cukros és szénsavas üdítőitalok. Egyébként is a felesleges cukor fogyasztása lehet az elsődleges oka a hasi zsír felhalmozódásának, és nemcsak a cukros üdítőitalokkal számolni, hanem a cukorral édesített vizek, gyümölcslevek és különböző magas cukortartamú sportitalok is.
Kattints a további képekért!

Létezik a cukkinihajónak húsos változata, de ha te épp az alakformálás vagy a böjt kellős közepén jársz, akkor ez a vegetáriánus finomság segít közelebb kerülni a vágyott számokhoz a mérlegen, méghozzá anélkül, hogy éhezned kellene!

leadkép: 123rf.com

Oldalak

Recept
Lifestyle
Medici Katalint a 16. század egyik legmeghatározóbb és legbefolyásosabb női alakjának tartják, aki rajongott a parfümökért.
Lifestyle
Szajki-Vörös Adél az Anya jól van (?) konferencia egyik szervezője, akinek szívügye, hogy figyelmet fordítson a jelenkori nőtársadalom egyik legjelentősebb problémájára, az anyai kiégésre. Az...
Lifestyle
Az élmezőnyben nem volt változás, mivel még mindig egy romantikus vígjáték tarol a magyar Netflixen, de feltűnt egy rózsaszín unikornis is a semmiből, aki igazából póni.