Annyira egyszerű, mégis sokan elrontják: Ez a habkönnyű krumplipüré titka!

Ha így készíted, jól formázható lesz a köret.

Krumplipüré

Hozzávalók:

  • 1 kg burgonya
  • 4 dkg vaj
  • 4 dl tej

Elkészítése:

A krumpli meghámozzuk, megmossuk, kb. 2 centis kockákra vágjuk és annyi hideg, sós vízben tesszük fel főni, amennyi ellepi. Ha puhára főtt a fedővel letakart fazékban, leszűrjük, lecsöpögtetjük és még forrón áttörjük. Ezután visszatesszük a tűzre, belemorzsoljuk a vajat, és folyamatos keverés mellett lassanként hozzáöntjük a forró tejet.

Még két krumpliköret receptjéért lapozz a következő oldalra!

Fotók: 123rf.com

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!