Erőt adó, forró finomság – Francia hagymakrémleves

A hűvösebb napokon különösen jól eshet egy tányér, forró leves. Ha nem is vagy nagy „leveses”, ez a különlegesség talán mégis ízleni fog.
- 5 nagy fej hagyma
- Liszt
- 2-3 gerezd fokhagyma
- Só, bors
- Húsleveskocka
- Olívaolaj
- Pirított kenyérkocka, reszelt sajt
Elkészítés
A hagymát felaprítjuk, majd az olajon megpirítjuk. Később hozzáadjuk a fokhagymát is, majd tovább pirítjuk. Ezután rászórunk egy kevés lisztet, összekeverjük a hagymával, majd felengedjük vízzel. Megsózzuk, megborsozzuk, majd a húsleveskockát is hozzáadjuk, s összekeverjük. Főzzük mindaddig, amíg a hagyma teljesen meg nem puhul. Ha levettük a tűzről, egy botmixerrel összemixeljuk. A tálaláshoz kenyérszeleteket apró kockára vágunk (a héja nélkül), majd kevés olívaolajjal meglocsolva, sütőben megpirítjuk. A levesünket a kenyérkockákkal, valamint sajttal díszítjük.
Tipp: A hagymakrémlevest cipóban is tálalhatjuk. Egyes receptekben pedig a franciák ezt a fogást egy kis konyakkal is megbolondítják.





























