Könnyű és finom desszert: Joghurttorta

Ha nem feltétlen vagy egy konyhatündér, de szeretnél sikerélményre szert tenni a gasztronómia terén, akkor a joghurttorta egy igazi jolly-joker lehet számodra. Hogy miért? Mert könnyen, gyorsan, sütés nélkül elkészíthető s mindemellett egy kifejezetten könnyű, frissítő desszertről van szó.
Hozzávalók
- 6 dl natúr joghurt
- 3 dl tejszín
- 1 csomag zselatin
- 3 evőkanál kristálycukor
- 1 csomag vaníliáscukor
- 1 csomag habfixáló
- gyümölcsök, ízlés szerint
- egy kuglóf-, őzgerinc-, esetleg tortaforma
Elkészítés
A zselatint kevés vízben oldd fel, majd tedd a tűzre! Míg felforr, a tejszínt és a habfixálót öntsd egy tálba és verd kemény habbá! Forrás után a zselatint hagyd langyosra hűlni! Ezután a kétféle cukorral összekevert joghurtot szintén kezdd el melegíteni, de felforralni nem kell! Ha felolvadt benne a cukor, vedd le a tűzről, add hozzá a lehűlt zselatint és keverd el alaposan! Ezután óvatosan forgasd bele a habbá vert tejszínt majd az így kapott masszát töltsd a folpackkal kibélelt vagy vékonyan kivajazott formába! A gyömölcsöket vágd apró darabokra és szórd bele a formába szintén!
Tedd hűtőbe (de inkább mélyhűtőbe) pár órára; ha megszilárdult, borítsd egy tányérra majd szeleteld fel! Díszítsd tejszínhabbal, gyümölcsökkel, citromfűlevelekkel!
Jó étvágyat!




























