Eredeti Isler recept - Ezt a süteményt nem lehet nem szeretni

Vannak olyan sütemények, amik egyszerűen semmit sem veszítenek népszerűségükből az idő múlásával. Az isler is közéjük tartozik, hiszen ez az osztrák finomság már évszázadok óta lázban tartja az édesszájú embereket. Most megmutatom, hogyan tudod elkészíteni házilag ezt a közkedvelt, töltött édességet.
Hozzávalók:
- 50 g porcukor
- 100 g vaj
- 140 g búzaliszt
- 50 g finomra tört dió
- 0.5 kávéskanál fahéj
- A töltéshez:
- Ízlés szerint fekete ribizli, málna, szilva, vagy barack dzsem
- A bevonathoz:
- 300 g étcsokoládé
Elkészítése:
Tészta: A sütőt előmelegítjük 200 fokra, majd szilikonos sütőpapírral lefedünk egy sütőlemezt. Először a tésztát készítjük el. A diót nyújtófával minél jobban összetörjük, majd a tészta összes összetevőjét egy tálba tesszük, és meggyúrjuk. Amint összeáll, már jó is! A kész tésztát fóliázzuk be, és tegyük a hűtőbe, ahol 10 percen át pihentessük, majd nyújtsuk ki kb. 3 mm vastagra. Egy kerek, eszközzel (kb 75 mm átmérőjű kiszúróval) szúrjuk ki az islereket, és tegyük őket sütőlemezre, végül süssük ki 5-10 perc alatt. Ügyeljünk, hogy szép világosak maradjanak a kisült korongok!
Töltés: Ha kisültek, és teljesen kihűltek a korongok, kenjük meg őket a dzsemmel, majd egy napig hagyjuk állni a betöltött islereket.
Bevonás:
Egy nap elteltével a bevonás következik. A csokoládét, vízgőzön olvasszuk fel. Az islereket mártsuk bele az olvasztott csokoládéba, majd jól lecsurgatva tegyük vissza őket a szilikonos papírra, míg meg nem köt rajtuk a csokoládé. Ügyeljünk arra, hogy a csokoládébevonat minél vékonyabb legyen. A kész islerek, a csokoládé megkötése után fogyaszthatók.





























