Egy isteni tavaszi nyalánkság, amit sütni sem kell: Epres sajttorta – Recept

Habkönnyű, krémes, ellenállhatatlan desszert, amit nemcsak egyszer fogsz elkészíteni.

Sütés nélküli epres sajttorta

Hozzávalók:

Az eperlekvárhoz:

  • 450 g eper
  • 200 g cukor
  • 2 ek kukoricakeményítő
  • 2 tk vanília kivonat
  • 1/2 ek vaj

A kekszes alaphoz:

  • 125 g zabkeksz
  • 6 ek vaj
  • 1 tk fahéj

A töltelékhez:

  • 680 g krémsajt
  • 240 ml tejszín
  • 180 g porcukor
  • 1 ek vanília kivonat
  • 1 tk citromlé

Elkészítés:

A kockára vágott epret és a kukoricakeményítőt dobjuk egy turmixgépbe, és pürésítsük addig, amíg egy egészen sima állagú lekvárt nem kapunk. Ha elkészült, szitáljuk át az egészet, hogy megszabaduljunk a magoktól, majd öntsük egy kis serpenyőbe a pürét, és adjuk hozzá a cukrot, valamint a vajat, és körülbelül 15 percig főzzük közepes lángon. Lehúzva a tűzről keverjük hozzá a vaníliakivonatot, és hagyjuk állni legalább 40 percig szobahőmérsékleten az egészet, hogy teljesen lehűljön. Ezalatt elkészítjük a torta kekszes alapját: a kekszet egy robotgép segítségével ledaráljuk, a vajat pedig egy kis lábosban megolvasztjuk, majd hozzáadjuk a kekszhez, és fahéjjal ízesítjük, végül pedig a nedves állagú morzsát egy kapcsos tortaformába öntjük, és lenyomkodjuk, eloszlatjuk a kezünkkel. A kekszes alapot rakjuk a hűtőbe, amíg elkészítjük a tölteléket. A szobahőmérsékletű krémsajtot egy keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a porcukrot és a citromlevet, és habverővel pár percig keverjük, végül beleöntjük a tejszínt és a vaníliakivonatot. Addig verjük az egészet, amíg habos állagú krémet nem kapunk. Borítsuk a tölteléket az előkészített kekszes alapra, és egyenletesen oszlassuk el. Csepegtessük a lekvárt a torta tetejére, és egy kés segítségével forgassuk bele a töltelékbe, majd az elkészült sajttortát legalább 8 órán át hagyjuk pihenni a hűtőben, hogy az ízek megfelelően összeérjenek.

További két isteni epres süteményért lapozz!

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!