Egy fogás, ami húsvétkor a sonka mellett is kötelező: Báránysült újragondolva

A Krisztust jelképező bárány nem hiányozhat az ünnepi menüből – most egy különlegesen ízletes verzió receptjét mutatjuk be.

Kakukkfüves bárányborda

Hozzávalók:

  • 50 dkg bárányborda
  • 4 gerezd fokhagyma
  • fél csokor kakukkfű
  • fél csokor rozmaring
  • 1 dl olívaolaj
  • 1 db citrom
  • só, bors

Elkészítés:

A húshoz elkészítjük a páclevet, amihez a citrom levét kifacsarjuk, és elkeverjük az olajjal, majd a húsra öntjük. Az így bepácolt bárányt minimum 1-2 órán át pihentetjük, végül pedig forró serpenyőben aranybarnára pirítjuk a hússzeletek mindkét oldalát. Tepsibe tesszük, a csontok végét pedig fóliába csomagoljuk, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, és ráöntjük a pácolás után maradt keveréket. A húsokra szórjuk az apróra vágott fokhagymagerezdeket, valamint rátesszük a fűszernövényeket is, hiszen ez adja majd a mennyei ízt a báránynak. 180 fokra előmelegített sütőben körülbelül 15-20 percik sütjük, ha pedig elkészült, már tálalhatjuk is. Köretként remekül illik hozzá a burgonyapüré, de természetesen párolt zöldségekkel is kiváló.

További két húsvéti receptért lapozz!

Fotó: 123rf

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!