Pizzát sütnél, de nincs sok időd? Tökéletes házi, serpenyős pizza 20 perc alatt

Sokkal gyorsabban kész, mint az eredeti változat, és még a gluténérzékenyek is fogyaszthatják!

Gluténmentes serpenyős pizza

Hozzávalók:

  • 160 g rizsliszt
  • 3 db tojás
  • 6 ek tejföl
  • 6 ek majonéz
  • olaj
  • só, bors

Elkészítés:

A lisztet a tojásokkal, a tejföllel és a majonézzel alaposan elkeverjük, amíg csomómentes tésztát nem kapunk. Ízlés szerint sóval, borssal fűszerezzük, de adhatunk hozzá egy kevés oregánót vagy bazsalikomot is, hogy ízletesebb legyen. Egy serpenyőt kikenünk egy kevés olajjal, majd beleöntjük a tésztát, és közepes lángon, fedő alatt körülbelül 5 percig sütjük. Ekkor a tészta teteje elkezd szilárdulni, ilyenkor jöhet rá a szósz: ízesítsünk meg ízlés szerint passzírozott paradicsomot egy kevés cukorral, zúzott fokhagymával és friss bazsalikommal, kenjük rá a tésztára, és adjuk hozzá a kívánt feltéteket. Mehet rá bármi: sonka, szalámi, gomba – amit épp megkívánunk. A reszelt sajt semmiféleképpen ne maradjon le a tetejéről, ezután pedig ismét takarjuk le egy fedővel, és süssük készre körülbelül 10-15 perc alatt.

További két pizzareceptért lapozz!

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!