Eperlekváros lepény dióval - Recept

Mai desszertünk egy ezerféleképpen variálható sütemény, melyet bármilyen lekvárral elkészíthetünk, és akármilyen diófélével vagy maggal szórjuk is meg, a siker garantált!

Hozzávalók

  • 20 dkg liszt
  • 20 dkg cukor
  • 10 dkg margarin
  • 2 db tojás
  • 3-4 evőkanál eperlekvár
  • 10 dkg dió
  • késhegynyi szódabikarbóna
  • 1 db citrom héja

Elkészítés

A tojások szétválasztása után a fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját pedig a margarinnal és a cukorral habosra keverjük. A reszelt citromhéjat és az eperlekvárt is hozzáadjuk. A lisztet leszitáljuk, elkeverjük benne a szódabikarbónát, majd apránként a vajas keverékhez szitáljuk. Ezek után mehet bele a tojásfehérje habja óvatosan, lazán elkeverve. Egy kisebb tepsit kivajazunk, belisztezünk és ebbe öntjük a masszát, majd megszórjuk a diószemekkel. Az előmelegített sütőben 25 percig, 175 fokon sütjük.

Ezt is ajánljuk: Eperdzsem recept - Katt ide!

Forrás: Danadi's Kitchen
Fotó: Femcafe - Gerenda Ingrid

Oldalak

Egészség
Bár mindannyian tudjuk, hogy a gyümölcsök nagyon egészségesek, valójában több tévhit kering a fogyasztásukkal kapcsolatban, mint gondolnád.
Lifestyle
Talán nem túlzás kijelenteni, hogy a rántott camembert az az étel, amit kivétel nélkül mindenki szívesen fogyaszt – elkészíteni azonban már jóval kevesebben szeretik, hiszen igencsak macerás folyamat...
Lifestyle
A Halak belemegy egy titkos viszonyba. Hétvégi szerelmi horoszkóp!