Eperdzsem - Ínycsiklandó lekvár

Az eper az egyik legnépszerűbb, legédesebb és legfinomabb gyümölcs. Most egy gyors és egyszerű receptet osztunk meg veled, amelynek biztosan nem tudsz majd ellenállni.

Hozzávalók (2 literhez)

  • 3 kg eper
  • 70 dkg kristálycukor
  • 2 csomag dzsemfix

Elkészítés
Miután az epret megmostuk és kicsumáztuk apróra vágjuk és egy fazékba tesszük. Botmixer segítségével pürésítjük, majd hozzákeverjük a cukrot és a dzsemfixet. Folyamatos kevergetés mellett felforraljuk, majd 2-3 percig hagyjuk rotyogni. Ezután befőttes üvegekbe öntjük, fejtetőre állítjuk, és pár percig úgy hagyjuk. Ezt követően helyezzük hűvös, száraz helyre, és amint kihűlt, fogyaszthatjuk is.

Pirítóssal tálaljuk!

Próbáld ki a csokoládés meggylekvárt is!

Oldalak

Sztárok
Mikes Anna és Krausz Gábor hamarosan visszatérnek Magyarországra az Ázsia expressz forgatásáról. Remélhetőleg csak pozitív élményekkel gazdagodtak odakint.
Sztárok
Rengeteg legendás csókjelenetnek lehettünk már tanúi a filmvásznon, de gondoltad volna, hogy akadnak köztük olyanok is, melyeket a színészek belülről teljesen másként éltek meg, mint azt...
Sztárok
A Buckingham-palota újra és újra azt kommunikálja, hogy Károly király jól van, kezelése pedig remekül halad, ugyanakkor mintha maga az uralkodó egyre inkább aggódna.