Recept

Máglyarakás – bármelyik trendi süteménnyel felvehetné a versenyt

Egyszerű, finom és sosem megy ki a divatból.

Máglyarakás

Hozzávalók

  • 20 dkg kalács
  • 10 dkg baracklekvár
  • ½ l tej
  • 3 tojás
  • 10 dkg kristálycukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • ½ kg alma
  • 10 dkg mazsola
  • 3 dkg vaj

Elkészítés

A kalácsot felszeleteljük, egy tálba tesszük, majd nyakon öntjük a tojássárgájából, a cukorból, a vaníliás cukorból, az olvasztott vajból és a tejből készült keverékkel. Ezután egy tűzálló tálat kivajazunk és az ázott kalácsot az aljára fektetjük. Erre jöhet a mazsola és a pici, vékony szeletekre vágott alma egy része, a tetejét pedig zárhatjuk a maradék kaláccsal, majd a megmaradt almaszeletekkel. (A rétegezés igazából ízlés kérdése, mert akár az összes kalácsot is felhasználhatod rögtön az elején, de hagyhatsz belőle az almás-mazsolás réteg tetejére is.) Sütőben így kb. 20-25 percet sütjük. A tojásfehérjékből kemény habot verünk és hozzákeverjük a lekvárt. A "csíkos" habot a tészta tetejére öntjük, elsimítjuk rajta, a végén pedig feltüskézzük. Sütőbe toljuk és addig sütjük, míg a hab felemelkedik és enyhén megpirul. Leves után második fogásnak, de önállóan, desszertként is nagyon jó ötlet.

További almás finomságokért lapozz!

Fotó és leadfotó: citromhab.blogspot.com

Oldalak

Recept
Utazás
Bár Ázsiában őshonosak, a cseresznyefák valójában az egész világon virágoznak, és nem is kell olyan messzire utaznunk azért, hogy káprázatos, rózsaszínbe borult utcákban gyönyörködhessünk.
Sztárok
Bajor Imre még Jáksó Lászlót is meg tudta lepni, aki mindig elővett néhány botrányos viccet a műsorban. Anno még ez is lemehetett az RTL Klub képernyőjén.
Egészség
Nincs mese, a dohányosok testtömege általában valóban alacsonyabb, mint a nemdohányzóké. A kutatók megvizsgálták, van-e összefüggés.