Isteni almás rétes: Kezdők is bátran belevághatnak, annyira egyszerű
Az ősz egyik kedvenc süteménye.
Almás rétes
Hozzávalók:
- 1 cs réteslap
- 3-4 nagy alma
- 10 dkg zsír
- 5 ek kristálycukor
- 8 dkg őrölt dió
- 6-7 ek zsemlemorzsa
- 2 ek porcukor
Elkészítése:
Nyirkos konyharuhára terítjük a réteslapot, majd meglocsoljuk az olvasztott zsírral. Ráhalmozzuk a meghámozott, finomra gyalult almát és meghintjük a darált dióval összekevert zsemlemorzsával és cukorral. Ezután a réteslapot a töltelékkel együtt a konyharuha segítségével szorosan felgöngyöljük, majd kizsírozott tepsiben, 180 fokon, kb. fél óra alatt megsütjük. Kínálás előtt porcukrot szitálhatunk a tetejére.