Isteni almás rétes: Kezdők is bátran belevághatnak, annyira egyszerű

Az ősz egyik kedvenc süteménye.

Almás rétes

Hozzávalók:

  • 1 cs réteslap
  • 3-4 nagy alma
  • 10 dkg zsír
  • 5 ek kristálycukor
  • 8 dkg őrölt dió
  • 6-7 ek zsemlemorzsa
  • 2 ek porcukor

Elkészítése:

Nyirkos konyharuhára terítjük a réteslapot, majd meglocsoljuk az olvasztott zsírral. Ráhalmozzuk a meghámozott, finomra gyalult almát és meghintjük a darált dióval összekevert zsemlemorzsával és cukorral. Ezután a réteslapot a töltelékkel együtt a konyharuha segítségével szorosan felgöngyöljük, majd kizsírozott tepsiben, 180 fokon, kb. fél óra alatt megsütjük. Kínálás előtt porcukrot szitálhatunk a tetejére.

Még két almás sütireceptért lapozz a következő oldalra!

Fotó és leadfotó: 123rf.com

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!