Recept

Egy csipet Ázsia kezdőknek – tavaszi tekercs házilag

A tavaszi tekercs kétségkívül az egyik legbombabiztosabb recept, ha valami keleties ízre vágynánk – bár kissé pepecselős, a végeredmény elronthatatlan. A megfelelő előkészületekkel tökéletes vendégváró finomság. A tekercseket pikáns mogyorószósszal koronázzuk meg.

Tavaszi tekercs

Hozzávalók:

  • 15 db rizslap
  • 25 dkg garnéla
  • 15 dkg rizstészta
  • 1 db sárgarépa
  • 1 db uborka
  • 2 db mangó
  • 25 dkg lilakáposzta
  • 1 csokor friss menta
  • 1 csokor friss korianderzöld
  • 1 csokor friss bazsalikom

Elkészítés:

  1. Érdemes az előkészületekkel indítani. A sárgarépát reszeljük le, az uborkát, a lilakáposztát és a mangót vékonyan csíkozzuk fel, a fűszernövényeket szabadítsuk meg a száruktól.
  2. A garnélát egy serpenyőben pirítsuk 4-5 percig.
  3. A rizstésztát helyezzük forrásban lévő vízbe 3 percre, majd öblítsük át és tegyük félre.
  4. Egy nagyobb tálat töltsünk meg meleg vízzel és áztassuk benne a rizslapot 15-20 másodpercig, hogy megpuhuljon. Vigyázzunk, hogy ne áztassuk ennél tovább, mert a túláztatott rizslap könnyen szakadhat. Áztatást követően még puhulni fog.
  5. Helyezzük a megpuhult rizslapot egy tiszta felületre. A rizslap hozzánk közelebb eső 1/3 részén helyezzük el ízlés szerint az előkészített hozzávalókat. Egy-két kisebb maréknál semmiből ne tegyünk többet.
  6. A rizslap két oldalsó szélét hajtsuk be, hogy letakarja a tölteléket. A hozzánk közelebb eső alsó szélét hajtsuk rá a megtöltött, előzőleg letakart részre. Ezt követően az egészet szorosan tekerjük fel.
  7. Ezt ismételjük annyiszor, ahány rizslapunk van. Frissen fogyasztva a legjobb, de hűtőben tárolva 1-2 napig fogyasztható.

A mogyorószósz receptjéhez lapozz!

Fotó: 123rf.com

Oldalak

Recept
Fashion&Beauty
Jennifer Lopez egy igazi divatikon, és a tökéletesen összeválogatott szettjeiben mindig ragyog.
Egészség
Bár mindannyian tudjuk, hogy a gyümölcsök nagyon egészségesek, valójában több tévhit kering a fogyasztásukkal kapcsolatban, mint gondolnád.
Lifestyle
Talán nem túlzás kijelenteni, hogy a rántott camembert az az étel, amit kivétel nélkül mindenki szívesen fogyaszt – elkészíteni azonban már jóval kevesebben szeretik, hiszen igencsak macerás folyamat...