Egreslekvár ribizlivel - Recept
Nem is gondolnánk, hogy ezek a fanyar bogyós gyümölcsök ilyen kellemes ízt alkotnak egymás mellett. Lekvárként összefőzve igazán különleges kombinációt nyerhetünk belőlük. Íme a recept, melynek segítségével te is elkészítheted!
Hozzávalók
- 70 dkg piros egres
- 30 dkg piros ribizli
- 1 kg befőző cukor
- 3 evőkanál gyümölcspálinka
Elkészítés
A gyümölcsöket megmossuk, megtisztítjuk, majd egy lábosban összekeverjük. Hozzáöntjük a befőzőcukrot és gyakori kevergetés mellett felforraljuk. A forrástól számítva még 4-5 percig főzzük. Keverjük hozzá a pálinkát, majd üvegekbe töltve tároljuk. Ügyeljünk arra, hogy légmentesen lezárjuk. Hűvös helyen tároljuk!
Ezt is ajánljuk: Ínycsiklandó egresleves