Indítsd a hetet egy egészséges fogással: Édesburgonyapüré spenóttal és lazaccal

Könnyű, mégis laktató étel, amit a diétázók is bátran fogyaszthatnak.

Hozzávalók:

  • 20 dkg édesburgonya
  • 10 dkg főtt csicseriborsó
  • 10 dkg füstölt lazacfilé
  • 10 dkg fűszeres feta sajt
  • 3 ek olívaolaj
  • 2 marék spenótlevél
  • 2 gerezd fokhagyma
  • reszelt szerecsendió
  • só, bors

Elkészítés:

Az édesburgonyát megszurkáljuk, és 180 fokos sütőben alufóliába csomagolva 30 perc alatt puhára sütjük. A spenótleveleket olajon megfonnyasztjuk, sóval, borssal, zúzott fokhagymával ízesítjük. Az édesburgonyát pürésítjük a csicseriborsó felével, majd sóval és szerecsendióval ízesítjük. Rátesszük a spenótot, megszórjuk egész csicseriborsóval, morzsolt feta sajttal, és lazaccsíkokkal tesszük még ellenállhatatlanabbá az ételt.

További két lazacos receptért lapozz!

Fotó: 123rf

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!