Indítsd a hetet egy egészséges fogással: Édesburgonyapüré spenóttal és lazaccal
Könnyű, mégis laktató étel, amit a diétázók is bátran fogyaszthatnak.
Hozzávalók:
- 20 dkg édesburgonya
- 10 dkg főtt csicseriborsó
- 10 dkg füstölt lazacfilé
- 10 dkg fűszeres feta sajt
- 3 ek olívaolaj
- 2 marék spenótlevél
- 2 gerezd fokhagyma
- reszelt szerecsendió
- só, bors
Elkészítés:
Az édesburgonyát megszurkáljuk, és 180 fokos sütőben alufóliába csomagolva 30 perc alatt puhára sütjük. A spenótleveleket olajon megfonnyasztjuk, sóval, borssal, zúzott fokhagymával ízesítjük. Az édesburgonyát pürésítjük a csicseriborsó felével, majd sóval és szerecsendióval ízesítjük. Rátesszük a spenótot, megszórjuk egész csicseriborsóval, morzsolt feta sajttal, és lazaccsíkokkal tesszük még ellenállhatatlanabbá az ételt.