A tökéletes ebéd: Darált húsos lasagnetekercsek paradicsomszósszal

Feltekerve még ez a zseniális főétel is finomabb. Próbáld ki és ámulj!

Darált húsos lasagnetekercsek - Hozzávalók

  • lasagne tészta
  • 25 dkg darált hús
  • 1 kisebb hagyma
  • só, bors
  • 1 kávéskanál főzőolaj
  • 45 dkg mirelit spenót
  • 35 dkg Ricotta sajt
  • 15 dkg túró
  • parmezán sajt
  • 22,5 dkg konzerv paradicsom
  • 6 dl paradicsomlé
  • ¼ kávéskanál szárított kakukkfű

Elkészítés

Enyhén sós, forró vízben főzzük meg a lasagnét egy kávéskanál főzőolajjal. Ha kész, csepegtessük le, majd fektessük olajozott zsírpapírra. A lasagnét vágjuk hosszában ketté. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Apróra vágott hagymán egy közepes serpenyőben pirítsuk meg a darált húst. A spenótot keverjük el a sajttal, a túróval és az ízesítőkkel majd adjuk hozzá az elkészült hagymás darált húst. A keverékkel vonjuk be a lasagne darabokat és egyenként tekerjük fel a tésztákat. A szószhoz a konzerv paradicsomot levével együtt turmixoljuk át robotgéppel. Keverjük össze a paradicsomlével, a kakukkfűvel, egy kevés sóval és borssal. Végül öntsük a lasagnés tálra és takarjuk le fóliával. Süssük kb. 15 percig. Tálalás előtt szórjuk meg parmezán sajttal.

Még két mennyei tésztás receptért kattints a következő oldalra!

Fotó:123rf.com

Oldalak

Szólj hozzá Te is!