Daragaluska - Recept

A daragaluska nagyon elterjedt, ennek ellenére sokan nem is tudjuk, hogyan kell elkészíteni.

Hozzávalók

  • 1 tojás
  • dara

Elkészítés

Egy egész tojást egy csipet sóvall felverünk, és annyi darát öntünk bele, hogy jó sűrű masszát kapjunk. Legalább 1 óra hosszát pihentetjük, majd a levesbe mártott kiskanállal kis galuskákat szaggatunk belőle a fövő levesbe. 4-5 percig főzzük, míg duplájukra meg nem nőttek, és egyet megkóstolunk, hogy átfőtt-e. Ha a kettévágott galuska közepe is üveges, akkor jó.

Ha tetszett a recept, akkor nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!
Ezt is ajánljuk: Káposztaleves cseh módra - Recept

Fotó: gasztrotrend.hu

Oldalak

Címkék:

Szólj hozzá Te is!