Daragaluska - Recept

A daragaluska nagyon elterjedt, ennek ellenére sokan nem is tudjuk, hogyan kell elkészíteni.

Hozzávalók

  • 1 tojás
  • dara

Elkészítés

Egy egész tojást egy csipet sóvall felverünk, és annyi darát öntünk bele, hogy jó sűrű masszát kapjunk. Legalább 1 óra hosszát pihentetjük, majd a levesbe mártott kiskanállal kis galuskákat szaggatunk belőle a fövő levesbe. 4-5 percig főzzük, míg duplájukra meg nem nőttek, és egyet megkóstolunk, hogy átfőtt-e. Ha a kettévágott galuska közepe is üveges, akkor jó.

Ha tetszett a recept, akkor nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!
Ezt is ajánljuk: Káposztaleves cseh módra - Recept

Fotó: gasztrotrend.hu

Oldalak

Lifestyle
Ha te sem szeretnéd, hogy a gyereked olyan homokozóban játszon, ami tele van macskaürülékkel vagy épp egyéb, bogarak és rovarok által terjesztett kórokozóval, akkor olvasd el cikkünket!
Fashion&Beauty
Noha a kerti partik lényege, hogy a résztvevők komfortosan érezzék magukat, így az sincs kőbe vésve, mi a tökéletes viselet ilyenkor, érdemes ihletet meríteni a dán királyné ruhatárából, ha...
Lifestyle
A pizza az az étel, ami a világ minden táján hódít, és kevés olyan ember van, aki ne fogyasztaná szívesen – sajnos azonban mivel nem kedvez túlzottan a diétának, a legtöbb fogyókúrázó kiiktatja az...