Káposztaleves cseh módra - Recept

A káposztaleves annak ellenére, hogy laktat még fogyaszt is, így diétáknál gyakran ajánlják. Ezt a változatot azonban inkább az isteni íze miatt ajánljuk.

Hozzávalók

  • ½ kg savanyú káposzta
  • pár szem burgonya
  • 2 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 szál kolbász
  • 1 kis darab füstölt hús
  • 1 pohár tejföl
  • 2 ek liszt
  • só, bors
  • babérlevél
  • pirospaprika
  • 1-2 ek ecet

Elkészítés

Az apróra vágott hagymát pirítsuk meg olajon, majd adjuk hozzá a fokhagymát. Ezalatt hámozzuk meg a krumplit, kockázzuk fel, és egy nagyobb fazék vízben tegyük fel főni. Sóval, borssal, babérlevéllel ízesítjük, majd adjuk hozzá a kis darabokra vágott füstölt húst és a felkarikázott kolbászt. Mikor már félig megfőttek a hozzávalók, tegyük a levesbe az átmosott savanyú káposztát is. A tejfölből, pirospaprikából és lisztből készítsünk habarást, óvatosan keverjük hozzá. Hagyjuk felforrni és már kész is. Forrón, friss kenyérrel tálalva a legfinomabb!

Ha te is szereted a káposztát, akkor nyomj egy lájkot vagy oszd meg a receptet másokkal is!
Ezt is ajánljuk: Párolt káposzta - Recept

Fotó: cookinginsens.wordpress.com

Oldalak

Sztárok
A walesi hercegné március végén, a közösségi médiában jelentette be, hogy rákot diagnosztizáltak az orvosok. A legfrissebb fejlemények arra engednek következtetni, hogy súlyosbodott Katalin állapota.
Lifestyle
Egyetlen dologra érdemes fókuszálnod, amiből rögtön leszűrhető, ha a beszélgetőpartnered épp megpróbál átverni téged.
Utazás