Bolgár raguleves - Recept

A vasárnapi ebédből nem hiányozhat egy finom leves. Próbáljuk ki az alábbi receptet, és lepjük meg vele a családot.

Hozzávalók

  • 2 csirkeapórlék
  • 1 csokor leveszöldség
  • 1 kis hagyma
  • egy diónyi vaj
  • 1 ek liszt
  • só, bors
  • 1 babérlevél
  • 1 dl tejföl
  • 1 tojássárgája

Elkészítés

A vajban megpirítjuk a reszelt vöröshagymát és a laskára vágott leveszöldséget, meghintjük a liszttel, és felengedjük 2 liter vízzel. Beledobjuk az aprólékot, a fűszerekkel ízesítjük és jó puhára főzzük. A levesestálba tesszük a tejföllel elkevert tojássárgáját, erre öntjük - állandó kevergetés mellett - a forró levest.

Ha tetszett a recept, akkor nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!
Ezt is ajánljuk: Gulyásleves - Recept

Fotó: kitchenkonfidence.com

Oldalak