Bolgár raguleves - Recept
A vasárnapi ebédből nem hiányozhat egy finom leves. Próbáljuk ki az alábbi receptet, és lepjük meg vele a családot.
Hozzávalók
- 2 csirkeapórlék
- 1 csokor leveszöldség
- 1 kis hagyma
- egy diónyi vaj
- 1 ek liszt
- só, bors
- 1 babérlevél
- 1 dl tejföl
- 1 tojássárgája
Elkészítés
A vajban megpirítjuk a reszelt vöröshagymát és a laskára vágott leveszöldséget, meghintjük a liszttel, és felengedjük 2 liter vízzel. Beledobjuk az aprólékot, a fűszerekkel ízesítjük és jó puhára főzzük. A levesestálba tesszük a tejföllel elkevert tojássárgáját, erre öntjük - állandó kevergetés mellett - a forró levest.
Ha tetszett a recept, akkor nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!
Ezt is ajánljuk: Gulyásleves - Recept