Gulyásleves - Recept

A gulyásleves nem csak hazánkban, hanem külföldön is nagy rajongótábornak örvend, így gondoltuk ma ennek az isteni levesnek a receptjét osztjuk meg.

Hozzávalók

  • 30 dkg marha- vagy sertéshús
  • 15 dkg leveszöldség
  • 50 dkg burgonya
  • hagyma
  • pirospaprika
  • köménymag
  • babérlevél
  • 2 ek olaj

Elkészítés

A húst vágjuk kb. 2 cm-es kockákra. A hagymát szeleteljük apróra, pirítsuk meg olajon, majd tegyük bele a húst és a pirospaprikát. Sózzuk meg, és annyi vizet öntsünk rá, hogy pont ellepje. A leveszöldséget pucoljuk meg, majd amikor a hús már kezd puhulni, tegyük hozzá. A kockára vágott krumplit akkor tesszük bele, ha a hús már majdnem kész. Lassú tűzön főzzük puhára és tegyük bele a paprikát, a babérlevelet és ízlés szerint a köménymagot. 10-15 perc elteltével, illetve ha megpuhult a krumpli, már el is készült a levesünk. Szedjük egy tálba, szórjunk rá finomra vágott petrezselyemzöldet, majd egy szelet kenyérrel tálaljuk.

Ha te is szereted a magyaros ételeket, akkor nyomj egy lájkot vagy oszd meg a receptet másokkal is!
Ezt is ajánljuk: Halászlé - Recept

Fotó: eatsmarter.de

Oldalak

Lifestyle
A gyógyvizek összetevőinél gyakran említjük a ként, a jódot és a brómot is, azonban létezik egy ritkábban emlegetett, ám annál hatékonyabb összetevő, amely nagyon fontos szerepet játszik a szépségünk...
Lifestyle
A tini-romantika még mindig képes tarolni. Ismét megmutatjuk, hogy mely filmekre kaptak rá a nézők a magyarországi Netflixen!
Sztárok
Zac Efron, hírnevének megszerzése óta rengeteget utazik, mikor munkaügyben, mikor egyszerűen kikapcsolódás céljából. Ennek ellenére sok éven át megőrizte kaliforniai gyökereit, így mindenkit...