Csülökpörkölt szaftosan – ahogy a nagyi készíti

A pörköltek pörköltje, amit kizárólag csak úgy érdemes enni, ha tetőtől talpig szaftosak leszünk. Így nem feltétlenül első randis étel, de mondjuk egy vasárnapi ebédhez tökéletes.

Hozzávalók - 6 – 8 főre

A pörkölthöz

  • 150 g zsír
  • 1,2 kg hagyma
  • 2 db paradicsom (2 db/300 g)
  • 2 db paprika (2 db/300 g)
  • 70 g paprikakrém
  • 70 g darált paprika
  • 3 db sertésköröm (3 db/1 kg)
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 db sertéscsülök (1 db/1,5 kg)
  • só, bors
  • 4 ek pirospaprika
  • 6 - 8 szem krumpli (6 szem/1,3 kg)

A paprikás-ecetes uborkasalátához

  • 2 db paprika (2 db/300 g)
  • 1 db kígyóuborka (1 db/260 g)
  • 1 fej salottahagyma (1 fej/80 g)
  • 500 ml víz
  • 50 ml ecet
  • 1 - 2 ek porcukor

Az elkészítésért lapozz a következő oldalra

csülök-köröm pörkölt

Oldalak

  • 1
  • 2