Csörögefánk - Gyermekkorunk kedvence

A csörögefánkot sokan ismerik, mégis nagyon kevesen készítik el. Ez valószínűleg annak köszönhető, hogy nem a legegyszerűbb étel, de igazán megér ennyi áldozatot.

Hozzávalók

  • 55 dkg liszt
  • 2 tojás
  • 5 evőkanál cukor
  • Csipet só
  • 1 csomag sütőpor
  • 13 dkg vaj
  • Rumaroma

Elkészítés
A hozzávalókat jól összegyúrjuk egy nagy tálba, majd lisztezett deszkán kinyújtjuk. Derelyevágóval, vagy késsel rombuszformákat vágunk, és bevágjuk ezek közepét. Forrósítsuk fel az olajat, majd gyorsan süssük ki őket. Porcukorral, lekvárral tálaljuk.

Készítsd el a francia fánkot is!

Oldalak

Szólj hozzá Te is!