Csörögefánk - Gyermekkorunk kedvence

A csörögefánkot sokan ismerik, mégis nagyon kevesen készítik el. Ez valószínűleg annak köszönhető, hogy nem a legegyszerűbb étel, de igazán megér ennyi áldozatot.

Hozzávalók

  • 55 dkg liszt
  • 2 tojás
  • 5 evőkanál cukor
  • Csipet só
  • 1 csomag sütőpor
  • 13 dkg vaj
  • Rumaroma

Elkészítés
A hozzávalókat jól összegyúrjuk egy nagy tálba, majd lisztezett deszkán kinyújtjuk. Derelyevágóval, vagy késsel rombuszformákat vágunk, és bevágjuk ezek közepét. Forrósítsuk fel az olajat, majd gyorsan süssük ki őket. Porcukorral, lekvárral tálaljuk.

Készítsd el a francia fánkot is!

Oldalak

Lifestyle
Igyekszünk tudatosan vásárolni, és sokan fordulnak már az olcsóbb, saját márkás termékek felé a szupermarketekben. Viszont tudod, hogy valójában mit teszel ilyenkor a kosaradba?
Lifestyle
A kertben sok gaz és növény felütheti a fejét, ezek közül pedig nem kevés akár életveszélyesen is mérgező lehet mind az állatokra, mind pedig az emberekre nézve.
Sztárok
Az 59 éves színésznőt nemcsak a nagysikerű szuperhősfilmben (és folytatásaiban) láthattuk: játszott az Aranyszem című James Bond-filmben, sőt az Elrabolva-sorozatban is ő formálta meg Liam Neeson (ex...