Csirkemellel töltött óriás kagylótészta
Ne ragaszkodjunk a hagyományos ételekhez, nyugodtan szánjuk rá az időnket, hogy kísérletezgessünk a konyhánkban. A csirkemellel töltött óriás kagylótészta is egy ilyen kísérlet eredménye, ami igen jól sikerült.
Hozzávalók
- 25 dkg óriás kagylótészta
- 15 dkg csirkemell
- 10 dkg sonkaszalámi
- 10 dkg mortadella
- kevés vaj
- frissen reszelt szerecsendió
- babérlevél
- só
- 1 tojás
- 15 dkg reszelt parmezán
Elkészítés
A húst vágjuk apró kockákra, amit pároljunk meg a vajon, majd babérlevéllel ízesítsünk. Miután megpuhult a hús, vegyük ki a babérleveleket, a puha kockákat pedig daráljuk le a felvágottakkal. Tegyük bele a darált húst egy tálba, keverjük össze tojással, 10 dkg sajttal, sóval és szerecsendióval. Közben főzzük meg enyhén sós vízben a tésztát, majd szűrjük le, és töltsük meg a fűszeres húsmasszával, végül szórjuk meg sajttal. Tálaláskor tegyünk mellé mozzarellát és koktélparadicsomot.
Kóstold meg a sajtos-ananászos csirkemellet is!
Fotók: mycookalicious.wordpress.com, yiamy.com