Cseh kuglóf házilag - Imádni fogod

A kuglóf egy igen tetszetős külsejű, finom és laktató sütemény. Van otthon kuglófformád, de még nem mertél belevágni a sütésébe? Itt az ideje! Mutatunk hozzá egy szuper receptet!

Hozzávalók

  • 30 dkg finomliszt
  • 14 dkg porcukor
  • 12,5 dkg sütőmargarin
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 tojás
  • 2 dl+2 ek tej
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csapott ek keserű kakaópor

Elkészítés

A margarint melegítsük fel, adjuk hozzá a tojások sárgáját, a vaníliás cukrot és a porcukrot. Keverjük el, majd reszeljük bele a citrom héját. A sütőporral elkevert lisztet forgassuk az előző masszába, öntsünk hozzá 2 dl tejet, végül adjuk hozzá a tojásfehérjéből készült kemény habot is. Az így kapott masszát felezzük el, az egyikhez adjuk hozzá a 2 evőkanál tejben elkevert kakaóport, hogy barna színe legyen. Ekkor öntsük hozzá egyiket a másikhoz, egyszer-kétszer kavarjuk meg, ne többször, mert akkor elveszíti „csíkosságát”. A margarinnal kikent és zsemlemorzsával megszórt kuglófformába öntsük az egészet. Tegyük sütőbe, 180 fokon nagyjából 45 perc alatt süssük készre. Ha kihűlt, borítsuk ki és szeleteljük fel.

Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!

Fotó: bilder.t-online.de

Oldalak

Lifestyle
10 meglepő NASA találmányt mutatunk, ami mára a mindennapi életünk részévé vált.
Lifestyle
Önkielégítés megvonás két éven keresztül? Nos, nem pont erre az eredményre számítanánk.
Egészség
Talán te sem gondoltad volna, de a növényi alapú tejalternatívák közül a mandulatej mögött bizony a zabtej a legnépszerűbb választás, amely az elmúlt időszakban igencsak éles vitákat váltott ki,...